Това, което виждаме през деня, за което мислим и сънуваме, е пряко белязано със символика. Защо в сънищата ни се появяват определени хора? Често се питам този въпрос и затова го разнищвам в следващите редове в блога.

Появата в нашите сънища на хора, които познаваме или на други, които са ни непознати, е много често срещано. Тяхното изникване не е случайно. Необходимо е да разберем какво означава сънят, за можем да използваме информацията. По този начин ще ни помогне в личностното ни развитие и в отношенията ни с другите.

Най-добрият начин да разберем за появата на хората в нашите сънища, е да си ги представим като герои в една история. Нашето семейство, приятели и дори хора, които са напълно встранни от нас, могат да се появят като персонажи. Те често играят главна роля, а в други случаи са просто зрители. След това трябва да си даваме различни обяснения спрямо ситуациите в живота ни за това какво означава да ги сънуваш.

Искаме този човек да ни обърне внимание
Когато сънуваме някого, обикновено е знак, че искаме одобрението му за нещо или се опитваме да привлечем вниманието му. Това може да се дължи на факта, че този човек може би ни игнорира напоследък или не ни е оценил. Подсъзнателно се питаме какво чувства той към нас или се съмняваме в доверието му. Сънувайки друг човек, ние намекваме, че имаме нужда хората да ни обичат и да ни се възхищават. Недвусмислен знак, че в последно време не сме се чувствали оценени.

Човекът в съня мисли за нас
От друга страна, сънуването на човек може да е знак, че той мисли за нас. Ако ни се пръсни някой, когото отдавна не сме виждали, е много вероятно той да се сеща за нас в този момент и скоро да се появи отново в живота ни. Когато сънуваме приятел, колега или бивш партньор, също е много вероятно те да ни споменават в мислите си. Ако имаме контакт с тях, бихме могли да се свържем и да проверим дали пък няма друг някакъв повод, заради който сме ги сънували.

Google+ Comments