slide-top-places-to-visit-in-sofia-bulgaria-600x325Познавам няколко души, които не са кореняк софиянци и толкова често се оплакват от живота в столицата, че вече започва да ми омръзва. Било им шумно, било им мръсно, с много натоварен трафик, скъпо за живеене и т.н. Понякога се чудя, като толкова не им харесва, какво правят още тук, ами не се върнат по родните си градове. Все пак България не се изчерпва само със София. Вярно е, че тук има повече възможности за професионално развитие, но не са единствените, на които да разчитате. Във всеки по-голям град би трябвало да има свободни работни места.

Аз живея и си работя в София, защото тук НИЩО не ми липсва и се чувствам щастлива. Това е отговорът на въпроса, който поставих в заглавието на днешния си текст. В София са повечето ми познати, тук е семейството ми, приятелят ми. Радвам се на добра работа и малките проблеми на деня ме дразнят, но не ме тормозят. Аз чувствам този град като свой дом, имам си любими места в него, любими заведения и ресторанти. Знам, че ще ми отнеме повече време отколкото е нормално в друг град, за да стигна от точка А до точка В, но за мен това е нормално. Намерила съм начин да си оползотворявам това време, за да минава то по-бързо – нося си книги, чета си от телефона или играя игри на него… вариантите са разнообразни. Освен това обичам духа на София, фактът, че този град не спи. Тук винаги нещо се случва. Стига да имаш желания, всяка вечер би могъл да си на различно място, да се срещаш с различни хора и да разнообразяваш дните си. Харесвам малките улички, защото винаги може да намереш такава, по която не си минавал и там да изникне новото ти любими магазинче. От моя гледна точа това са големи предимства за един град, но за други хора не не са от толкова значение. Въпрос на приоритети, както се казва.

Прави ми също така впечатление, че някои от колегите ми от университета наскоро се върнаха по родните си градове и се установиха там. Други в момента живеят тук на квартира, работят и си търсят място под небето. Съветът ми към вторите е, ако нещо в София не ви харесва и не ви устройва, потърсете си по-добро място, където да се установите. Никой не е казал, че сте закотвени за определена работа или в текущата квартира. Търсете личното си щастие. Моето е тук, вашето може да бъде на другаде…

Google+ Comments