Game_of_Thrones_Season_6Дори да не сте гледали и един епизод, сте чували за сериала Игра на тронове, нали? На английски език е известен като Game of thrones или GoT. Той е сред най-успешните ТВ продукции за последните години, като само за 2015 има спечелени 11 награди ЕМИ (ако правилно съм запомнила). Знаете, предполагам, че сюжетът на сериала следва този на фентъзи книгите от поредицата Песен за огън и лед.

Феновете на историята обаче изпаднаха в дълбоко недоумение, когато миналогодишния сезон 5 настигна събитията в публикуваните до момента 5 книги. Големият въпрос беше: Ще излезе ли нова книга преди сезон 6?

Е, вече официално знаем, че отговорът е НЕ. Прочетох тук-там и разбрах, че авторът на книгите Джордж Мартин е изпуснал 2 срока за написването на новата си книга Ветровете на зимата. Изчетох също доста дългата публикация на Мартин в блога му по темата и трябва да ви кажа, че останах малко разочарована. Харесвам и книгите и сериала, но не ми се иска да разбера какво ще се случи с героите, преди да съм го прочела. Разбирам обаче и огромното напрежение, което е върху плещите на Мартин в момента. Цял свят има очаквания към него и ако не ги оправдае, отзвукът ще е бурен. Предполагам заради това той толкова отлага последните си две книги и не бърза. Иска да са възможно най-добри и както сам казва: “ще са готови, когато са готови”. Ако хората искат нова книга, ще чакат колкото е необходимо за нея.

Няма как да не ми е малко тъжно от развоя на събитията, но ще се опитам да го преглътна. Харесвам творчеството на Мартин, така че ще гледам 6-ти сезон на Игра на тронове, а когато излезе книгата, ще прочета и нея. Вярно е, че ще има тук там спойлери, но няма да устоя на напрежението и любопитството. Познавам се добре. Стартира ли 6-ти сезон през април, всяка понеделник вечер ще съм пред телевизора. Добре, че имам HBO вкъщи 😉

Google+ Comments