В началото на всяка нова година си поставяме различни цели. Обещаваме си да сме по-слаби, да отделяме повече време за спорт, да харчим разумно, да си лягаме рано и какво ли още не. Стремим се да подобрим навиците си, за да се превърнем в по-добрата версия на себе си. А това ще ни донесе и повече позитиви.

Спрямо всичко изживяно през предходната годна, реших сега да не залагам на подобни планове. Искаше ми се да гледам малко по-глобално на нещата, извиращи винаги от самоусъвършенстването. Това не включва само един аспект, а множество от тях, които като се комбинират, те правят успешен.

Първото важно условие за самоусъвършенстването ми е да включа в бюджета си разходите, които ще са необходими да „подобря“ на себе си. Тук имам предвид средствата за курсове и семинари, подобряващи знанията ми. Очаквам част от тези обучения да се покрият от работодателя, но предвид финансовата обстановка, не знам до колко е реалистично. Точно затова си оставям вратичка и свобода на действие.

Подобни средства ми се иска да отделя и за психичното, и за физичното здраве. Те са най-важната част от самите нас и затова на тях трябва да се обърне внимание при усъвършенстване. Тук отново се включват различни тренировки за ума и тялото, които ще ми помогнат да разбера малко по-добре себе си. А заедно с това, ще ми дадат сила да се изправям с високо вдигната глава пред всяка трудност.

Това са целите ми за следващите дни. Надявам се да не ги забравям, а ако се отклоня – да се връщам на тези написани редова в блога и да си припомням цялостната ми концепция. Свят с по-добрата версия на себе си е винаги по-добър свят.

Google+ Comments