poslanik
Посланик Тересита Капоте и Д-р Марела Гарсия

Няма как да не се зарадвам на новината, че Видатокс – лекарството от син скорпион, унищожаващо раковите клетки, вече ще се продава и у  нас. На 14 октомври в кубинското посолство, на презентация, на която са присъствали журналисти, медици, кубинският посланик Н. Пр. Тересита Капоте Камачо,бизнесменът Светослав Кантарджиев и Елена Банова – председателят на фондация Неогенезис за борба с рака, е било представено лекарството, дело на кубинската фармацевтична компания Лабиофам.

В Куба лекарството от скорпион е познато много отдавна, като има наши сънародници, които са ходили чак до Хавана, за да се сдобият с лека, който е с доказана успеваемост срещу канцерогенните клетки. За разлика от псевдолекарите-шамани, предлагащи какви ли не лекове с „чудодейно“ действие, Видатокс не разчита само на реклама по медиите, а на множество излекували се благодарение на него пациенти. Представителите на Лабиофам от Куба, които представиха лекарството в столицата, са съвсем реалистични в очакванията, които пациент в различните стадии от развитието на рака може да има към отровата от син скорпион и Видатокс.

Лекарството не е евтино ако ги сравним със стандарта на българските заплати, но не е и скъпо, при положение, че един флакон може да стигне за от един до 4 месеца и най-вече – да спаси живот. Не знам как стоят нещата в това отношение, но силно се надявам, че Здравната каса ще започне да го поема. И най-вече, че ще помогне у нас ракът да спре да означава смъртна присъда.

Google+ Comments