Биографии – има нещо толкова магично в тях. Обикновено са написани за живота на някоя известна личност и описват премеждията, трудностите, борбите, с които е трябвало да се справят. Благодарение на тях стават разпознаваеми в целия свят. Точно тогава виждаш кои са ключовите моменти и как всяка крачка отвежда по точния път. На мен подобни споделени истории ми действат наистина вдъхновяващо.

Затова последната биография, която си взех, бе за Лени Кравиц. Надявам се, че повечето от вас го познават от невероятните песни, които твори. Аз го обожавам и преди две години бях на негов концерт в България. Оттогава някак сантиментът към него се задълбочи. Затова и когато разбрах, че този юни излиза неговата биография, побързах да си я взема. А сега мога да се похваля, че намерих време и вече е и прочетена.

Книгата носи името „Да бъде любов“. От творчеството му, зная, че Кравиц залага на нежните чувства, но заглавието предизвика интересът ми и за нещо, което не бях уловила само от песните. Всъщност Лени е роден в семейство на чернокожа и бял, като едновременно във вените си носи бахамска, украинска, еврейска и американска кръв. Това преплитане на култури е само част от пъзела му, който изобразява любовта.

Няма да ви споделям цялото съдържание, защото все пак може да искате да се сдобиете с четивото. Затова ще напиша изводите, които извадих за себе си, защото именно те ме вдъхновиха занапред. Първият е, че никак не е лошо да си различен визуално и темпераментно – даже това помага повече в живота, защото те откроява. Просто не трябва да се оставяш да те обземе чувство на тъга.

Следващият ценен съвет е да следиш интересите на детето си и да му помогнеш да се развие по неговия си начин. Записването на повече курсове, видове спорт и семинари ще помогнат, за да се развие творческата натура. Обаче те не трябва да са насила.

Последното заключение е, че всичко в този живот трябва да се прави с любов, защото само тогава ще се получи. И когато най-малко си мислиш, че трябва да я дадеш, да се отвориш и просто да я споделиш – тя ще се върне в хиляди пъти в повече при теб.

Google+ Comments