Ние хората обичаме да живеем живота си не по правилата. Това означава да избягваме общоприетото и да вкарваме наша си логик. Така например следим Лунния или Слънчевия календар, допитаме се до нумерологията и астрологията. Защото иначе ще сме като всички, живеещи само със знанието от училище.

Не знам дали схванахте напълно логиката ми, но искам да ви кажа, че често търсим скрити знаци за предприемане на действия. Може би по този начин имаме някаква сигурност или бихме обвинили другиго за нашите провали. Може да звучи прекалено екзистенциално, но това е моята теза, до която достигнах, разбира се, след следване на Лунния календар.

Защо предприех това действие? Прекалено много мои приятелки споделяха за това как им се отразява действието на Луната. Дали заради любопитство, или пък просто, за да не остана по-назад, и аз започнах да чета повече. Всъщност спрямо този календар има дни, подходящи за подстригване, боядисване, зъболекар, започване на нови начинания и прочие.

Така в мен се зароди питането какво се случва, ако някое от нещата ти се наложи извънредно? Например нямаш работа, кандидатстваш, получаваш предложение и отказваш, защото според Луната следващите няколко дни не са подходящи за това. Едва ли. Поне аз не бих го направила.

Но интересното е, че съм по-склонна да повярвам в използването на Лунния календар за манипулации спрямо косата и външния вид. Изпробвах теорията за подстригването, но не забелязах особена разлика, освен че харесах повече прическата си – това го пиша със смях, да знаете. Може би подобни интервенции ми се струват някак по-женски и подвластни на тези максима.

От всичко преживяно до момента, мога само да ви посъветвам да не се съобразявате до степен крайност с подобни тълкувания. Все пак вие сте водещата фигура във вашия живот и не зависите от Слънцето и Луната в смисъл на притегателна. Изчистете съзнанието си от подобни натоварвания и нещата ще ви се получават много по-лесно.

Google+ Comments