Струва ли ви се, че се говори прекалено много за значението на интернет и на дигиталния маркетинг? Добре си спомням времето, когато нито имаше компютри, нито някой използваше термина „маркетинг“. И тогава имаше търговия и тогава имаше печалба и клиенти.

Навсякъде се твърди, че дигиталният маркетинг е нещо, без което една модерна фирма не може да оцелее. Каква е истината обаче зад този факт и не е ли спекулация, цялото това нещо. Както и аз, така предполагам и вие, не очаквахте годината да се развие по този драматичен начин, заплашително клонящ към икономическа криза. Всеки ден ставам свидетел на малки магазинчета, които затварят врати. Възможно ли е, всички те, да са допуснали една и съща грешка и да влагат пари в нещо, което няма да им донесе нужните пари, за да оцелеят.

Намерих много източници онлайн, които са направили усилие да систематизират основните причини, които подтикват една фирма да инвестира в дигитален маркетинг. В Avtora.com попаднах на доста изчерпателен списък, който изброява причините защо всички са онлайн – и клиенти и конкуренти. Тоест няма причина и вашата фирма да не изгражда онлайн имидж. Рекламите, SEO оптимизацията, качественото изграждане на уеб сайт, всички тези неща са част от дигиталния маркетинг.

Безспорно, информацията, която ще откриете за всеки отделен похват е изчерпателна, така че ако ви е интересно, прочетете повече детайли. Това, което на мен ми направи впечатление са безграничните възможности, независимо от бюджета. Примерно, рекламата в Google е ефективна, носи бързи продажби, но пък не е дългосрочен похват. Спрете ли да плащате за нея и продажбите ви ще намалеят. Това може да ви е от помощ май само, когато са ви необходими бързи продажби. SEO оптимизацията е по-скъпа, но пък ефектът от нея трае дълго време, защото хората посещават уеб сайта ви повече, предвид това, че той е в горните позиции на Google, разясняват в Plovdiv24.bg. Ако имате много конкуренти, това е един доста добър метод да печелите повече клиенти от тях. Добрата SEO оптимизация обаче е в комплект и с добре разработен уеб сайт. Хубавото е, че изграждането на електронен магазин, фирмен сайт или каталог е еднократна инвестиция, тоест плащате за тези неща веднъж. Останалите разходи са за дигитален маркетинг и посоката, в която решите да популяризирате дейността си, а не по самия уеб сайт.

Google+ Comments